Osteopatia

osteopatia

Què és l’osteopatia?

L’osteopatia és un mètode de diagnòstic i tractament que utilitza la teràpia manual i evita l’ús de farmacologia per restablir la salut. L’objectiu del osteópata es restablir l’equilibri i el moviment de totes les parts del cos per ajudar al pacient a qué sigui el seu propi cos qui corregeixi les lesions.

Quin és l’abordatge osteopàtic?

L’osteopatia visualitza el pacient i la seva lesió de manera holística, intentant diagnosticar de la manera més amplia possible per tal de poder arribar a l’origen real de la lesió. Per aquest motiu en osteopatia explorem la zona de dolor però també totes les seves connexions anatòmiques.

En què consisteix el tractament osteopàtic?

El tractament consisteix, principalment, a restablir el correcte moviment de les estructures anatòmiques, tant les articulacions, com els teixits tous, les vísceres i el sistema nerviós.

Gràcies a aquest enfocament únic que visualitza el cos com un únic sistema integral el osteópata és capaç de restablir l’equilibri total del sistema. Principalment el tractament no està encarat al símptomes dolorosos de la lesió sinó directament a la causa.

Quins són els principis bàsics de l’osteopatia?

Es basa en quatre principis fonamentals: totes les parts del cos funcionen d’una manera integrada, l’estructura i la funció estan íntimament lligades, la importància dels fluids de l’organisme i la circulació d’aquests per mantenir l’hemostasi de les funcions orgàniques i finalment que el cos tendeix cap a la salut, d’aquesta manera amb l’osteopatia es desbloquegen les restriccions i es canalitza millor l’auto curació.

En què em pot ajudar l’osteopatia?

D’aquesta manera podrem tractar una gran varietat de disfuncions: en l’àmbit musculoesquelètic (mal d’esquena, tendinitis, contractures, hèrnies discals), visceral (restablir el correcte moviment dels sistemes gastrointestinals, genitourinaris, cardiovasculars) i funcional (estrès, mal de cap, dificultat per dormir).

A qui va dirigida?

Es poden tractar pacients de totes les edats i condicions físiques. Amb l’osteopatia podem treballar lesions agudes, cròniques i de manera preventiva.

  Per a qualsevol altra informació o aclariment, ens podeu escriure a través del formulari de contacte